benodigdheden:
-500gr kleine pasta, zoals bijvoorbeeld penne -zout en peper -olijfolie -teentje knoflook geraspt of fijngesneden -500 gram champignons (witte of mengeling met boschampignons) -500 gram mascarpone -1 kippeboullionnetje of porciniblokje (italiaanse winkels) -klein beetke chilivlokjes -scheutje marsalawijn of sherry of witte wijn -1 kippefilet ij kleine blokjes of 1 bakje gerookte kippestukjes (zeker in delhaize) -100 gram VERS GEMALEN parmezaan -peterselie
bereiding:
-pasta koken volgens gebruiksaanwijziging -olijfolie in pan -indien je kipfilet gebruikt deze bestrooid met kipkruiden aanbakken -champignons in stukjes erbij -look+P+Z -aanbakken tot lichtbruin -dan sherry erbij -10 minuutjes sudderen zonder deksel! -dan mascarpone erin laten smelten -peterselie aan toevoegen -pasta mengen met saus, helft kaas en peterselie -in ovenvaste schaal+bestrooien met andere helft kaas -oven 180graden-30 minuten bakken
smakelijk!!!
TIP: dit gerecht kan je perfect een dagje op voorhand maken en afgedekt in de koelkast bewaren, reken dan een 15 minuutjes meer tijd in de oven
|