 we maken een heerlijke kippesoep en een lekkere videé
Benodigdheden:
-1 mooie grote kip -3 kuipjes soepketeltje, kip, van knorr -1 soepselder, pak soepprei en 3 wortelen fijngesneden -1 bakje witte champignons in vier gesneden -800gr gehakt (300 gr balletjes vr de soep, de rest iets groter voor de videévulling -handvol vermicelli -zout-peper en een vleugje currypoeder, 3 laurierblaadjes -sap van 1/4de citroen -1/2liter bechamelsaus die je maakt met 4 soeplepels kippeboullion ipv melk en met een scheutje room erin en 1 keteltje van knorr., alsook het citroensap -fijngehakte verse peterselie
Hoe maak ik het:
-Zet de schoongespoelde kip op in lauw water met wat zout, peper, en de laurierblaadjes -breng aan de kook en zet dan het vuur echt zacht, laat 4O minututen garen. -Haal de kip uit de bouillion en laat iets afkoelen. -Ontdoe de kip van vel en beentjes en hou de stukken kip zo groot mogelijk -Breng de boullion terug aan de kook voeg de soepgroenten en 2 soepketeltjes van knorr bij. - laat opkoken en voeg dan de vermicelli en de (apart gekookte) soepballetjes toe. -Kruid met peper, zout en wat currypoeder -Doe de grotere gehaktballetjes en de champignons bij de kip alsook de saus -verwarm alles zachtjes, en voeg de peterselie toe. -Dien op in de welgekende warme bladerdeegbakjes en fritjes.
|