
Wat heb ik nodig:
-250gr witte champignons -200gr mini-shitake -25gr gedroogd eekhoorntjesbrood -olie -teentje look -zout-peper -groenteboullion-blokje -water -room
garnituur:
-150gr ricotta -gehakte peterselie -citroensap -peper -zout
-gesnipperde parmaham
Hoe maak ik het:
-week het eekhoorntjesbrood in warm water -verwarm de olie, doe er de gesnipperde look in en stoof heel even aan, voeg alle witte paddestoelen en 15Ogr shitake en het geweekte eekhoorntjesbrood toe, samen met zout, peper, boullion, water en kook gedurende 20min. -mix de soep -voeg een scheutje room toe -bak de resterende paddestoeltjes even aan in een beetje olie.
presentatie:
-maak een quenelle van de ricotta en doe in het bord -giet voorzichtig de soep langs de ricotta en garneer met de paddestoeltjes en de parmaham.
smakelijk.
|