 benodigdheden:
-5OO gr knolselder, geschild en in blokjes -5OOgr aardappelen -2,5dl room -selderzout -neutrale olie -cordon bleu
hoe maak ik het:
-schil de knolselder en snij 5OOgr in niet te grote blokjes, zet deze op in water met zout en kook tot echt gaar (is noodzakelijk voor de smaak- dus proef of hij echt zacht is!) -snij een deeltje in fijne julliennereepjes en kook ze apart beetgaar -giet af door een zeef -mix het geheel in eenlender of met een staafmixer -kook terwijl de aardappelen en plet ze ook zo fijn mogelijk (kruid met zout, peper en nootmuskaat -doe de room in een pannetje en laat tot de helft inkoken -meng met de knolseder en kruid met selderzout -meng met de aardappelpuree -bak de cordon bleu -verwarm een flinke bodem van de olie tot vrij heet, doe hierin de julliennesliertjes knolselder en frituur goudbruin, laat uitlekken op kuekenpapier
-dien de puree op in een torentje met bovenop wat van de gefrituurde sliertjes en de cordon bleu
Niet duur, erg lekker , wat wil een mens nog meer?
|