wat heb ik nodig:
-1 oranje paprika in niet te kleine stukken -1 ui in partjes -1 teentje knoflook in schijfjes -een stukje gember in staafjes -een schaaltje paddestoelen (ik gebruikte een soort "enoki-paddestoeltjes -3 lente-uitjes in ringetjes gesneden -een sinaasappel-geperst -een stuk rundsvlees (goede biefstuk) in plakjes van 2 cm gesneden -sojasaus -rijstazijn -geroosterde sesamolie -ketchup -honing -olie -zout-peper

Hoe maak ik het:
-doe 2 eetlepels sojasuas, 2 eetlepels rijstazijn, 3 eetlepels honing en sap van een halve sinaasappel in een schaal en roer tot een marinade ontstaat -doe hierin het vlees en marineer ongeveer 30 minuten -verhit een beetje olie in een wok en bak hierin de groenten al omscheppend tot ze mooie gekarameliseerde randjes hebben, voeg dan de andere helft van sinaasappelsap toe en wat sojasaus en geroosterde sesamolie -verhit in een pan olie tot mooi heet en bak hierin het vlees, doe in delen, niet alles ineens in de pan, anders gaat het koken en dat is niet de bedoeling. -doe het vlees en het resterende bakvocht bij de groenten, meng en dien op met witte rijst

|