 Dit is voldoende beslag voor een tulbandvorm
wat heb ik nodig:
-225gr zachte boter -300gr witte suiker -6eitjes -350gr gewone bloem -1/2 kl bicarbonaat (vind je bij de bakpoeder in superermarkt) -250ml natuuryoghurt -4 theelepels vanille extract -1 tot 2 soeplepels poedersuiker nr smaak
Hoe maak ik het:
-verwarm je oven voor op 180gr (warme lucht 160gr) -zet een bakplaat in de oven zodat die mee kan opwarmen -mix boter suiker tot ze luchtig zijn -dan telkens een eitje en een lepel bloem (die gemengd is met de bicarbonaat) erdoor roeren en roer dan voorzichtig met de hand de resterende bloem erdoor -tenslotte de vanille en de yoghurt tot alles mooi gemengd is -stort beslag in ingevette tulband en bak ongeveer 45 a 60 minuten, test na drie kwartier omdat tenslotte elke oven verschillend is -haal uit oven , laat zeker 15 minuten afkoelen in de vorm, maak dan voorzichtig met je handen de rand, zowel aan de buitenkant vorm als aan de binnenkant van de vorm een beetje los en stort de cake op een afkoelrekje en laat daar tot volledig afkoelen -bestrooi rijkelijk met poedersuiker en geniet.
|