wat heb ik nodig:
voor deeg=
-125gr gesmolten , afgekoelde boter -90 witte suiker -175gr bloem -snufje zout -2 eetlepels gemalen amandelen
voor vulling=
-175ml slagroom -2eieren losgeroerd -2tl vanille-essence -3 eetlepels fijne kristalsuiker -2 eetlepels bloem -550gr kersen (ontpit en doormidden gesneden) (je kan ook kersen uit een bokaal nemen en goed laten uitlekken en even op keukenpapier drogen)
Hoe maak ik het:
-Verwarm de oven voor op 18Ogr (warmelucht 160gr) -vet een ronde taartvorm met diameter 24cm (eventueel met losse bodem) in met boter. Vermeng voor het deeg de boter met suiker in een grote kom, werk er het zout en de bloem door zodat je een zacht deeg krijgt Bekleed hiermee de vorm, duw met je vingertoppen het deeg tegen de randen omhoog en op de bodem (dit gaat zeer makkelijk)  -zet de bakvorm op een bakplaat en bak de deegbodem 12 tot 15min tot hij enigzins gerezen is, neem de vorm even uit de oven en bestrooi met het amandelpoeder -Klop intussen voor de vulling de room eieren, vanille en suiker door elkaar, Klop de er zorgvuldig door zodat er geen klonters ontstaan. Leg de kersen op de bodem en overgiet gelijkmatig met de vulling
-bak 40 minuten tot vulling mooi gestold is en taart goudgeel
smakelijk
tip:
je kan ze serveren met een beetje room
|