benodigdheden:
-1 grote kip, onderste been verwijderd en kip platgedrukt, zoals een vlinder -verse kruiden, platte peterselie, koriander......gemengd met een flinke klont zachte echte boter, zout en peper -olijfolie -erwtjes (even gekookt en direct gespoeld onder koud water) -2 rode puntpaprika's (zijn de zoetste, maar gewone gaat perfect) -beetke witte balsamicoazijn of citroensap) -zout en peper
-aan bovenkant kip voorzichtig met je vingers het vel losmaken van het vlees, oppassen dat het niet scheurt, doe dit vooral aan de poten. -deze holte opvullen met de kruidenboter -dan kip in braadschaal leggen en in oven van 180gr - 45 minuten bakken -erwtjes met zout en peper bestrooien en olie en azijn of citroen toevoegen -paprika's in gasvlam leggen tot zwart geblakerd (kan ook in hete oven onder grill) -dan warme paprika's in plastiek zak die je afsluit en 20min laat liggen -dan paprika's eruit en vel met keukenpapier verwijderen, niet afspoelen......dan verlies je de lekkere gegrilde smaak -paprika's opensnijden en vliezen en pitjes verwijderen -in stukken verdelen en beetke olijfolie en zout opdoen -kip in stukken verdelen en opdienen met kleine gefrituurde aardappeltjes
|