Dit is een receptje dat even wat voorbereiding vergt maar het resultaat mag er zeker wezen. Trouwens je kan het perfect de dag voordien maken en afbakken de dag erna.
wat heb ik nodig:
-250gr risottorijst, voorgekookt gedurende 14min in water met een beetje zout -2 eieren losgeklopt -25gr versgeraspte parmezaan -beetje nootmuskaat
vulling:
-wat olie -150 gehakt rul gebakken -185gr ricotta -185gr provolone (dolce of picante in blokjes van 1cm=italiaanse kaas-in delhaize te koop) -40gr parmaham in snippertjes -75gr doperwrtjes beetgaar gekookt (ik gebruik diepvrieserwtjes
Hoe maak ik het:
-Verwarm je oven voorop 18Ogr (16O hetelucht) en vet een springvorm van 20cm in -meng de rijst met de parmezaan en het eimengsel, kruid met zout, peper en nootmuskaat -meng in een grote kom de ricotta, provolone, ham, gehakt en erwtjes goed door mekaar, kruid met peper en zout -schep de helft van rijstmengsel in de vorm en verdeel mooi over de bodem -schep de kaasvulling er volledig op -dek af met de rest van de rijst en bak gedurende 40minuten , tot de boven-kant goudbruin ziet -haal uit oven en laat 10min staan alvorens te ontvormen
-geef er een salade met een mosterdressing bij.
smakelijk
|