
wat heb ik nodig: (voor 8 personen)
-een kalkoenborst met vel van 1,5 kilogram -100gr gedroogde cranberries (delhaize) -5Ogr pistachenootjes -100gram wittebrood-paneermeel (zelf maken van wit oud brood fijngemalen) -1 ui fijngehakt -1 soeplepel fijngehakte salie -1 teentje knoflook fijngehakt -150gr spekblokjes -zout en peper -olie -beetje boter -keukentouw
Hoe maak ik het:
-verwarm de olie in een pan en bak zachtjes de ui gedurende 3 a 4min, voeg dan de spekblokjes en de look toe en bak nog even aan -voeg bij de rest van de ingredienten en mix flink -laat volledg afkoelen -vul de kalkoenborst met de vulling en bindt het gebraad mooi samen met het keukentouw -smelt de boter ,leg de kalkoenborst in een ovenschaal en smeer in met de boter -zet in een voorverwarmde oven van 200graden gedurende 1u10min -haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder allufolie -snij in dikke plakken
serveer met een ovenpotje van pompoen met een crumble van reblochon, een raapje gevuld met spruitjespuree en gebakken witloof, een kroketje smaakt er ook overheerlijk bij
smakelijk
|