![Image Hosted by ImageShack.us](http://img65.imageshack.us/img65/5893/caeuo1.jpg) By culimieke
benodigdheden:
-4 kippebillen in twee gesnneden -3 takjes rozemarijn -zout en peper -6plakjes dun gesneden bacon -2 dikke sneden wit brood (dikte 3cm ongeveer) in groffe stukken gescheurd -kropjes bindsla (ik koop ze bij delhaize en anders een heel krokante sla)
dressing:
-2 ansjovisfiletjes -1/2 teentje knoflook -1 soeplepel mascarpone -sap van een grote halve citroen -1/2 kop olijfolie -3/4 kop geraspte verse parmezaankaas
bereiding:
-doe rozemarijn van de takjes en doe ze samen met zout-peper en bijna lle olie samen in vijzel en stamp er goed in zodat alles mooi mengt, kan ook in mixer maar plezier van handenarbeid is niet te onderschatten -doe deze olie over de kipdelen -neem een ovenschaal en leg onderin de stukken brood en leg daarop de kip -bak in een oven van 180gr gedurende 45 min, -haal uit oven,bedek met bacon en zet nog 10 minuutjes terug in oven
maak de dressing:
-neem terug je vijzel, doe daar de anchovis, citroensap, look, mascarpone en wat olijfolie in stap tot dikke saus, even proeven of er nog citroen bij moet, smaakt vrij sterk maar dit is nodig!!!! -ik doe er ook nog wat grof gehalte peterselie door!
afwerking; -haal kip uit oven en laat even afkoelen -meng salade met dressing, verdeel over borden -snij kip van botjes en verdeel over salade -snij brood (die nu superlekkere croutyons geworden zijn) grof en strooi over salade -afwerken met krullen verse parmezaan
smakelijk!!!
|