Zo na feestdagen een lekker licht gerechtje, met veel groentjes en een aardappeltje of stukje brood erg lekker.
Ook een heel hanig gerechtje om te maken als je bezoek krijgt, je maakt de pappilotten helemaal ovenklaar en terwijl je een aperitiefje drinkt doet de oven de rest.
Ik gebruik hier de Q-bag, een speciale stoomzak, die een venstertje heeft, waar je dus mooi je gerechtje inziet en zo op tafel kan, maar kan evengoed met bakpapier o alufolie waar je een stoomzakje van vouwt.
wat heb ik nodig voor 4 personen:
-4 mooie stukken kabeljauwfilet, of mooie rougetfiletjes, of victoriabaars -een grote rode paprika in kleine blokjes gesneden -een grote ui in kleine blokjes gesneden -2 teentjes look in kleine blokjes gesneden -een grote handvol boontjes in kleine blokjes gesneden -3 wortelen in hele kleine blokjes gesneden -een soeplepels kappers op azijn -een eetlepel van de azijn van de kappers -15 zwarte olijven in vier gesneden -een glas droge witte wijn -olijfolie -zout -peper -provencaalse kruiden -citroen -Q-bag of alupapier
Hoe maak ik het:
-snij alle groentjes op voorhand klaar
-leg in elke Q-bag een visfilet en bedek rijkelijk met de groentjes en een scheut wijn
-vouw de Q-bag of pappilot goed toe en bak in een voorverwarmde oven van 18Ograden gaar
-leg de pappilot op borden en open pas aan tafel, zodat iedereen kan genieten van de heerlijke geur die vrijkomt -geef er een aardappel ij de schil en een stukje brood bij
Vergeet natuurlijk het glas frisse droge witte wijn niet dat hier heerlijk bij smaakt
|