Een lekkere makkelijke taart, die silke onze dochter ook geleer had op haar kookworkshop
wat heb ik nodig en hoe maak ik het:
-3 peren, geshild en klokhuis verwijderd en in de helft of in vier gesneden, deze pocheer je in een suikerstroop (eveneel water als suiker , aan de kook brengen) dan peren erin en zacht laten pruttelen of tot peren zacht zijn, 20 a 30 minuten.
-bladerdeeg (gekocht) beleg een lage taartvorm met bladerdeeg en bak blind gedurende 15minuten op 18Ograden (blind bakken=bakpapier op deeg, verzwaren met bakbonen)
-voor de frangipane:
Meng 100gr suiker met 100gr gesmolten boter, voeg 100gr amandelpoeder en 1 eetlepel bloem toe en 1 ei. Voeg eventueel een scheut amaretto toe
Schep de frangipane op de voorgebakken deegbodem , leg de peren erop en bak in een oven van 16Ograden gedurende 35minuten
Als taartje uit oven komt kan je deze bestrijken met een beetje van suikerstroop waar je de peren in liet garen.
smakelijk!
|