wat heb ik nodig:
-2 stronken witloof -Boter -wildfond -2 sinaasappels (1 geperst, één geschild A vive (tussen de vliesjes de partjes lossnijden) en 2 stukjes schil -2 handjes risottorijst -beetje water -beetje suiker -zout en peper -paar takjes salie -2 eendeborsten, vetlaagje kruiselings ingesneden -beetje jonge slablaadjes
hoe maak ik het:
-breng de fond met een beetje water, het sinaassap , schil, suiker en salieblaadjes aan de kook, verwijder direct de schilletjes, als de vloeistof kookt, anders wordt de bouillon bitter -smelt de boter en stoof daarin zeer zacht de fijngesneden witlofstronkjes -voeg er dan de rijst bij en roer tot alle rijstkorreltjes een laagje boter om zich hebben -voeg telkens een soeplepel boullion bij de rijst en roer tot alle vocht is opgenomen en tot de rijst gaar is , dit duurt ongeveer 20 minuten -tijdens dat je de risotto maakt verhit je een tefalpan zonder vetstof en leg daarin de eendeborst met de velkant naar beneden, laat zeker 6 a 7 minuten bakken tot mooi gekorst, keer dan de filets en bak nog 5 minuten voor een lichte rosé (als je het liever meer rosé wil verkort dan de baktijd) -haal de filets uit de pan en laat onder alupapier 10min rusten-zeer belangrijk!!)
-snij het vlees in schuine plakken , schep de risotto op de borden, leg het vlees erop en ganeer met een slaatje van sinaasappelpartjes en groene slablaadjes dat je hebt aangemaakt met een beetje olijfolie, zout en peper.
smakelijk
|