![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/55452-1d1c09958367a32af7b375c7d17a1090.jpg)
benodigdheden:
-1 kilo dorade (hele vis, zonder kop en van schubben ontdaan) -aardappelen in schijfjes -rode en gele paprika in sneetjes van 1 cm dik -2 tomaten -1 grote ui in ringen
marinade (charmoula) -1/2 bosje platte peterselie, gehakt -1/2 bosje koriander,gehakt - 2 knoflooktenen geperst -1/2 tl komijn -1/2 tl paprikapoeder -citroensap -zeezout naar smaak -flinke scheut olijfolie -ingelegde citroen in reepjes
bereiding:
-meng alle ingredienten voor marinade en leg vis erin, liefst een nacht of 's morgens om 's avonds klaar te maken
-leg in tagine paar houten prikkers kruislings om aanbakken te voorkomen -daarop schijfjes aardappel en ui -dan de vis -dan paprika's -dan citroenreepjes -dan tomaat -giet een beetje water bij de resterende marinade en giet dat geheel over de groenten en vis -dek af met deksel en laat aan de kook komen, -laat nog sudderen gedurende een 30 a 45 min.
opdienen met marokaans brood en gebakken aubergines
smakelijk
|