wat heb ik nodig:
-1/2 bloemkool in roosjes -6 eetlepels instantpureepoeder (of 4 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen) -25O gr gehakt-rul gebakken -15Ogr gemalen kaas (mag flink afsmaken, parmezaan of comte of gruyere) -zout en peper en nootmuskaat -beetje melk -klont echte boter -beetje paneermeel
Hoe maak ik het:
-kook de boemkool (en de aardappel indien je ze gebruikt) goed gaar -giet af en voeg boter , zout, peper en nootmuskaat toe en plet niet al te fijn. -meng met het gehakt dat je eventueel ook flink mag kruiden (kippekruiden doe het hier goed) -voeg de helft van de gemalen kaas toe en meng -doe alles in een ovenschaal en maak een mooi motief in je puree -bestrooi met de rest van de kaas en paneermeel -als dit gerecht op voorhand gemaakt wordt en je het dus terug opwarmd de dag nadien dan in een oven voorverwarmd van 18O graden gedurende 40 minuten, anders volstaan 15min.
Ik geef er nog een stukje zacht gebakken kipfilet bij, maar dit hoeft niet echt
smakelijk!
|