Dit is een heerlijk aperohapje of amuse die bovendien gedeeltelijk kan voorbereid worden.
wat heb ik nodig:
-eeen kippefilet in kleine blokjes (of een grote scampi p.p. gepeld en darmkanaal verwijderd) -1/4de jonagold appel met schil in hele kleine blokjes -beetje zure room -ras el hanout (marokaans kruidenmengsel-indien je dit niet hebt neem dan marokaanse mengeling van Ducros (=potje te koop in delhaize) -olijfolie -zout-peper -blaadje koriander
Hoe maak ik het:
-steek de kippeblokjes op de spiesjes en kruid met ras el hanout (of chermoula) en giet er een beetje olijfolie over, laat enkele uren marineren -meng de appelblokjes met een beetje zure room en de ras el hanout -neem mooie schaaltjes, bordjes of glaasjes en lepel er een flinke lepel van de appel in. -bak de kippesateetjes in een antilkleefpan -Of bak het spiesje of de scampi's kort aan in de olijfolie-kruid met peper en zout -leghet spiesje of de scampi op de appeltjes en garneer met het blaadje koriander
smakelijk!
|