benodigdheden:
-veel rijpe tomaten, verschillende soorten liefst -plakjes pancetta of gerookt spek -olijfolie -5 laurierblaadjes -verse oregano -rozemarijn -teentjes knoflook ongepeld -scheut balsamicoazijn -verse kleine varkenworstjes (italiaanse deli)
bereiding;
-kroontjes uit tomaten halen -bakplaat met olie begieten en spekplakjes erop leggen -bakken in oven (2OO gr) tot krokant -tomaatjes erbij doen, mooie naast mekaar, -in oven tot tomaatjes gebarsten zijn, 1O min. -schilletjes zoveel mogelijk verwijderen -even voorzichtig sappen mengen met tomaat, niet stukroeren -worstjes erbij doen, en beetje tussen tomaatjes duwen -oven nr 18O graden zetten en een klein uur in oven -beetje balsamico erover doen -lekker brood erbij geven en een groene salade en vooral een koel glaasje roséwijn!
wauw dit op een zomeravond, met een stel vrienden na een warme dag! zalig!!
|