![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/58578-06ee33f72e9fbbc5c4336eb44a5eb1da.jpg)
benodigdheden: (2 personen als hoofdmaaltijd)
-2 kingkrabpoten -200gr risottorijst -100 gram rucolla -1/2glas witte wijn -500ml visboullion -1/2 ui gesnipperd -handvol vers geraspte parmezaan -1/2 teentje knoflook geperst -zout-peper -beetje citroensap -stuk koude boter -olijfolie -stukje kruidenboter
bereiding:
-krabbepoten in stukken snijden en in lengte halveren (gaat heel makkelijk=zachte schaal) -oijfolie in diepe pan en ui en knioflook zachtjes laten stoven -rijst erbij en even meestoven -witte wijn erbij en laten verdampen -dan beetke bij beetke de boullion bij rijst doen en blijven roeren tot rijst mals is, ongeveer 20 min. -dan kaas en boter eronder roeren. - 3/4de van rucola ,(beetke gehakt), er net voor opdienen onder roeren. -afkruiden met zout, peper en citroensap -olie en kruidenboter in pan verwarmen en krab kort aan beide zijden bakken -rest van rucola aanmaken met beetke olie en zout en peper
mooi dresseren op bord
smakelijk
|