![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/58604-27b0ca5149f730f97c293ab20b2239ec.jpg)
![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/58604-d74a330c60460cfa4be031760c6d7f8d.jpg)
-benodigdheden:
-1 kilo schoongemaakt rijp fruit -1 kilo griessuiker -een confituurketel, of grote pot -een schuimspaan -gesteriliseerde confituurpotjes -1 klein bordje dat je in diepvries plaatst
bereiding:
-fruit schoonmaken, afwegen en grondig mengen met suiker -op hoogvuur aan de kook brengen -na ongeveer 15min testen of beetje confituur op koud bordje direct opstijft -als je met vinger lijntje trekt in confituur mag dit niet in mekaar lopen -potjes direct tot de rand vullen, dekseltje erop en omgekeerd plaatsen tot ze afgekoeld zijn -etiketje erop en klaar
tip:
neem eens een paar potjes zelfgemaaktte confituur mee als je op bezoek gaat in plaats van een bloemetje doe ze in een mooi mandje en strik er een leuk lintje rond
|