Als bron gebruikte ik een gerechtje van www.lekkervanbijons.be IK was zeker dat ik anijszaadjes had, maar ze bleken toch wel een beetje te oud, is ook een kruid dat nie dagelijks in je keuken wordt bovengetoverd. Doch ik had een heerlijke mengeling van thym-rozemarijn en lavendel die ik kocht in de provence en moet zeggen die deden het ook prima.
De vis kan je vervangen naar hartelust door gerookte zalm, forel of zelfs een gerookt sprotje.
wat heb ik nodig:
500 g vastkokende aardappelen 2 staven prei 2 sjalotjes 2 sinaasappelen 2 gerookte makreelfilets 1 pakje friséesla 50 g zure room olijfolie 1 dl koolzaadolie 1 el anijszaad of andere droge kruiden
Hoe maak ik het:
-Snijd de aardappelen in kleine, gelijke stukjes en stoom ze gaar. -Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze glazig in olijfolie. -Voeg het sap van de sinaasappelen toe en laat inkoken tot zeker de helft -Voeg er de anijszaadjes bij en roer er de koolzaadolie door. -Giet deze dressing over de warme aardappeltjes. (Die zullen mooi alle smaken opslorpen.) -Kruid met zeezout. -Snijd de gewassen prei in een groffe jullienne en rooster ze 2 minuten op beide kanten in een niet te hete grillpan en kruid met zeezout. -Meng als de salade wat is afgekoeld, de friséesla erdoor. -Werk af met de in stukken gescheurde makreel, de prei en enkele lepeltjes zure room die je al dan niet in quennelles kan doen.
smakelijk!
|