Wat heb ik nodig: (als hoofdgerecht voor 2 personen)
-2 konijnfiletjes p.p. -2koffielepels stroop van "vrolingen" of appelstroop -2 flinke sjalotten -8 asperges, geschild en hard uiteinde verwijderd -groentebouillion (blokje of pasta) -echte boter -zout-peper-verse-marjolein (3takjes) of oregano -peterselie -2,5dl water -verse aardappelpuree (aangemaakt met echte boter en melk die je op de gekookte aardappelen doet en eerst flink laat meewarmen en dan pas plet (voor een smeuïge puree)
Hoe maak ik het:
-zet het water op met een koffielepel groenteboullion en marjolein, zout en peper , voeg de sjalotten in partjes toe en laat tot de helft inkoken -voeg dan 2 kl stroop toe en laat smelten -snij de asperges in "siflette" = schuine stukjes en bak ze in een tefalpan zachtjes aan in echte boter, tot net gaar en licht gekleurd- kruid peper-zout -verwarm wat boter tot nootkleurig en bak de filetjes 3 minuten aan elke kant tot licht gekleurd -haal uit pan en leg op warm bord onder alufolie -meng je puree met de peterselie -voeg de ingekookte sjalotten toe aan je bakvocht van je vlees (let op dit mag absoluut niet verbrand zijn) en laat even doorkoken, proef of je nog moet bijkruiden -dresseer je borden en geniet
smakelijk!
-Doe
|