Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
Wat heb ik nodig:
-3 rougetfiletjes p.p. -1 bussel jonge worteltjes geschild en in de lengte in de helft gesneden -1 eetlepel confituur -chermoullalruiden (te koop in delhaize) -beetje water -olijfolie -Ratteaardappeltjes (voorgekookt in de schil) -zout en peper
Hoe maak ik het:
-Doe een beetje olijfolie en chermoullakruiden in een schaal en leg de vis erin , dek af en zet in de koelkast -Verwarm olijfolie in een kookpan en doe hierin de worteltjes met de chermoullakruiden, de confituur en 1dl water, peper en zout, laat stoven gedurende 8minuten, hou wel goed in t oog of er vocht genoeg opblijft, anders beetje water toevoegen. -bak de voorgekookte aardappeltjes in olijfolie, kruid peper en zout -doe de worteltjes in een tefalpannetje en laat ze even karameliseren -verhit olijfolie tot zeer heet en bak de rouget 2 minuten aan elke kant -strooi nog een beetje peterselie over de worteltjes en dien op
smakelijk!
Reacties op bericht (3)
03-04-2010
mmmmmmmmmm
Dat ziet er weer zo lekker uit dak er direkt aan zou willen beginnen, maar, kan ik het niet eens komen proeven bij jou ?? hihi
liefs
Nikita xx
03-04-2010 om 14:24
geschreven door Nikita
02-04-2010
Fijne Paasdagen...
Het lange Paas weekend staat voor de deur geniet er van niet tegenstaande het slechte weer dat ze geven lieve groetjes van mij.
02-04-2010 om 20:32
geschreven door Gita
01-04-2010
Rouget met...
Ziet er zéér lekker uit Mieke,maar kheb toch een vraagje.Rouget..wat is dat?Ik ken dat niet.En die chermoullakruiden,welke kruiden zitten daar allemaal in Mieke?
xxx Magda xxx