benodigdheden:
2 nectarines 2dl water 100gr suiker eventueel scheutje fruitsiroop (ik gebruikte vijg)
Voor Frangipane:
1 rol brokkeldeeg 2 eitjes 100gr boter 100gr witte suiker 75gr gemalen amandelen 90gr zelfrijzende bloem
Hoe maak ik het:
-Doe het water, suiker en siroop in een pannetje en breng tegen de kook aan, doe hierin de nectarines en laat zacht pocheren tot je er net met een mesje in kan prikken tot tegen de pit Haal ze uit de siroop (deze moet je niet weggooien, kan je inkoken en gebruiken bij pudding of ijs) Pel de nectarines en laat afkoelen
Voor de Frangipane: smelt de boter en voeg ei, suiker, amandel en bloem toe en meng goed -klop de eiwitten tot sneeuw en meng zorgvuldig onder mengsel
Snij met een bordje rondjes uit de deeg en beleg er kleine taartvormpjes mee vul met een eetlepel frangipane en leg hierop een kwart van een nectarine bestrooi eventueel met amandelschilfers of zoals ik deed met kokosschilfers bak gedurende 15 minuten in een oven van 18Ograden Laat afkoelen Dien op met een kleine quennelle van zure room en een takje munt
smakelijk!
|