
Benodigdheden:
1/2 liter room 100gr suiker 3 eieren gesplitst Merengues (ik koop ze in een zakje bij delheize, bij de bakproducten) je kan ze natuurlijk ook makkelijk zelf maken) verse abrokozenconfituur
Bereiding:
Sla de eidooiers met de helft van de suiker tot je een witte massa bekomt sla het eiwit met de rest van de suiker zeer stijf klop de room stijf Meng het eiwit onder de eigelen, spatel er zacht de room onder en vervolgens een deel van de meringues die je in grove stukken hebt gebroken neem een cakevorm die je bekleed met plasticfolie begin met een laagje confituur dan een laagje van je roommengsel, verkuimel nog wa merengue erover en vul zo verder op tot de vorm bijna vol is vouw de plasticfolie er volledig over en zet alles een nacht in de diepvries Haal de semifreddo uit de diepvries als je aan je hoofdgerecht begint Snij hem in de dikke plakken en geloof me er zal gevraagd worden naar meer........
Neem in dit seizoen echt de moeite om verse abrikozenconfituur te maken, het kost je weinig werk en loont absoluut de moeite
Variatie: natuurlijk kan je confituur maken van allerhande fruit en dat gaan gebruiken succes en vooral smakelijk!
|