Zoals elke zaterdag ging ik weer naar de markt in Antwerpen
Bij mijn favoriete groenteman lagen de wilde asperges me toe te lachen alsook een pracht van een cavaillon.
Ook de rode vruchten schitterde in de zon, dus aardbeien, frambozen, kersen, allen gingen ze mijn mandje in. Ook de bosbessen en enkele nectarines leken me wel gepast voor een licht dessert
Onze avondmaaltijd was op deze warme zomerdag dus snel samengesteld
Bij de Italiaanse kraam nog wat lekkere parmaham en een stuk verse parmezaan gekocht en klaar
De wilde asperges heb ik gewoon in wat lekkere olijfolie zachtjes aangefruit met een half ongepeld teentje knoflook voor een 8 tal minuten Dan gekruid met peper, zout en een klein scheutje balsamicostroop (dank u lieve maatje-collega die dit lekkers voor me meebracht uit de Provence). Een beetje citroensap maakte het geheel af. Op het bord nog wat verse parmezaankrullen erbij en enkele druppels olijfolie
De cavaillon behoort geen recept toe, enkel de lekkere ham erbij en klaar........
|