Tja .....hoe onstond dit gerechtje.... Je stoomt de dag ervoor een bloemkool omdat het warm weer is, smaakt altijd, beetje coctailsaus erbij, gebakken aardappeltje, lekker.........
Maar ja je woont in Belgie, dus regent het pijpestelen de dag nadien en is het 10 graden kouder....dus koude bloemkool....nee dank u
Wat deed ik dan wel:
-Ik nam 400 gehakt en bakte die rul met zout, peper, een beetje currypoeder en een beetje piment d'espellette (kan je vervangen door beetje cayennepeper) -Ik maakte een gewone aardappelpuree -Ik deed 2,5dl melk, 125 gr mascarpone, 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel ketchup, zout en peper in een pannetje en bracht dit aan de kook, deed er nog 2 el maizena roux bij en een handje gehakte peterselie en enkele druppels citroensap
Dan nam ik een diepe ovenschaal en deed een laagje gehakt, daarop de puree en bovenop de gestoomde bloemkool Ik overgoot alles met de saus en geraspte kaas
Dan de oven in op 18Ogr voor 20 minuten en moet zeggen, smaakte heerlijk.
|