benodigdheden:
-250gr zelfrijzende bloem -250gr donkere cassonade -1 tl gemalen kaneel -1 tl gemalen nootmuskaat -1 tl gemalen kruidnagel (heb ik weggelaten omdat wij er niet zo favo van zijn) -225 ml melk -100 gedroogde abrikoos -1 zakje (55gr)gepelde, gehakte pistachenootjes of pijnappelpitten of andere nootjes, ik nam gekaramelisserde nootjes omdat ik die nog op voorraad had -55 gr amandelschaafsel -boter voor invetten tulbandvorm, of cakevorm (1,5 liter)
bereiding:
-verwarm oven voor op 175gr -meng bloem, suiker en kruiden door mekaar met de melk tot cake beslag -voeg dan de stukjes abrikoos en nootjes toe -vorm heel goed invetten -vorm bestrooien met amandelen -deeg erin scheppen en 45 minuten bakken -dan 20min laten rusten op rooster -storten afkoelen en klaar!!!
variatie:
-kan ook met rozijnen, gekonfijt fruit, ander gedroogd fruit als vijgen, dadels.....andere kruiden, gember... hij wordt lekkerder door even te staan, dus bakken dag op voorhand en dan "eraf blijven":lol:
|