Afgelopen week verbleven we in de haute garonne bij onze vrienden. Altijd een feest om met hen samen te zijn
De eerste avond gingen we naar een "feu de saint-jean", is een jaarlijks feest ter herdenking van de heilige saint-jean. Het dorp nodigt iedereen uit, hihi iedereen is een breed begrip vermits de omliggende dorpjes soms maar bestaan uit 50 inwoners.
Het principe, iedereen brengt een gerecht mee, mijn vriendin maakte een grote schaal "patatas bravas" ikzelf bakte bijna direct na aankomst in ambax( dorp waar ze wonen) een amandel-appelcake.
Aangekomen op de "feu" eerst aperitieven, daarna de "entree"s , zo lekker allemaal, van zelfgemaakte salami's tot pate's, tot quiches, slaatjes..............
eigenlijk al een volledige maaltijd,
maar daarna wordt de grillade gemaakt In dit geval zelfgemaakte worst, die zo super was, nog nooit gegeten zo lekker Je ziet hier op de foto de grill en een sfeerfoto van de ongedwongenheid aan tafel

we hebben ook een fantastische picknick gehouden, dat was geleden van in mijn jeugdjaren, lekker in t zonnetje op een deken, met de koeien met grote bellen rond de nek in de verte... we smulden met gebraden kip, hartige cake, brood met spekjes erin, marmercake en een lekker flesje frisse rose en ook een grote fles water.

Ook gingen we een keertje naar de markt in de buurt om lekkere dingetjes te kopen........maar we kwamen terug met iets wat niet echt in ons rieten mandje ging......... kijk maar, iets waar vriendin van droomde..........zodat ze de marktjes kan opzoeken wanneer ze wil....

In de buurt van Toulouse, is het echt de streek van de confit de canard. Deze werd door onze vrienden dan ook op voortreffelijke manier gemaakt, en geloof me ze hebben meer dan 1 portie in huis, superlekker,

Zoals jullie misschien nog weten van vorig jaar , N en P zijn ook de trotse bezitters van een prachtige Aga, dus Mieke werd in een oudevrouwenschort gehesen voor de foto (hihi, die laat ik maar uit dit artikeltje denk ik...) en ging aan de slag, cake voor het feest maar ook s morgens vroeg voor de amerikaanse pannekoekjes waar P zo gek op is en ik dus voor ontbijt op tafel toverde.

We gingen ook een keertje uit eten in een lokaal restaurantje, prachtig wat je daar geserveerd krijgt voor de prijs van 15, hier één gerechtje om je een idee te geven.... (wijn, water en brood inbegrepen)

Een zo was een fantstische week weer veel te snel voorbij, maar wie weet als de sneeuw er ligt in de bergen het ons lukt om toch weer enkele dagen samen te zijn.
Ik kijk er alvast naar uit.
|