Onze dochter Elke toverde deze heerlijke provencaalse taart uit haar oven, zalig als hapje, maar met een slaatje erbij ook een heerlijkheid.
Dus een dikke pluim voor een prima kokkin

benodigdheden:
-1 rol kruimeldeeg -2 teentjes look -40ml olijfolie -3 uien -Half blik geplede tomaten uit blik -1/2 el tomatenpuree -Beetje bladpeterselie -1/2 el tym gehakt -Z en P -75gr ansjovis uit blik uitgelekt en in de lengte gehalveerd -18 kleine zwarteolijven
Bereiding:
-verhit olie in een pan voeg ui en look toe en smoor ze onder geregeld roeren onder deksel gedurende 40min -De uiringen moeten zacht zijn maar niet gekleurd -haal deksel van de pan en roerbak ze nog 30min tot ze goudbruin zijn -laat ze afkoelen -dit is een lang proces maar loont 100% de moeite
-doe de tomaten in pan en laat indikken, roer er dan de tomatenpuree en kruiden onder -meng met de uien
-verwarm de oven op 220gr -bestrijk deeg gelijkmatig met het tomatensmengsel,maar laat een smalle rand vrij -leg de ansjovisfilets er kruiseling op en op elke kruispuntje leg je een olijf (zie foto) -bak ze 20minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn
je weet echt niet wat je proeft.
smakelijk! -
|