In deze tijd van het jaar is het heerlijk om desserts met abrikozen te maken Bij een etentje greep ik deze kans en maakte er een duo van.
Je begint met een compotte van een kilo abrikozen te maken. Je snijd de ontpitten abrikozen in hapklare brokjes, doet ze in een pan met de zaadjes van een vanillestok (en doe het stokje er ook maar bij) en suiker naar believen en enkele EL water
Stoof dit onder voortdurend roeren tot een lekkere compote Laat afkoelen
Dan deed ik het volgende:
glaasje met verse kaas en abrikozencoullis
-pureer per persoon een EL van je compotte en schep in kleine mooie glaasjes -meng zachte kaas met bloemsuiker, een klein beetje verse tym en munt zeer fijngehakt -schep op de coullis -bak een beetje pijnboompitjes lichtbruin en strooi ze op de glaasjes
gebakje met abrikozencompotte en frangipane
Je kan best individuele gebakjes maken, in vormpjes met losse bodem Gebruik bladerdeeg om je vormpjes te bekleden Bedek de bodem met een laag compotte Maak een frangipanedeeg (zoals op dit blog reeds beschreven) schep dit op de compotte en bestrooi met geschaafde amandelen bak in een oven van 200graden gedurende 15 a 20 minuten
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker
Dien samen op, liefst op een lang bordje
|