-benodigdheden:
-500gr rood fruit (vers of diepvries, zak diepvriesframbozen bij colruyt heb ik gebruikt) -150ml water -1 doos boudoirs -4 eieren ( gescheiden in dooier en wit) -250gr mascarpone -200gr witte suiker -3 blaadjes gelatine (van 2gr) -50ml room -50gr geroosterde amandelschilfers
bereiding:
-laat water en 100gr suiker even opkoken en doe er dan het fruit bij, als je vers fruit gebruikt enkel mengen en vuur uit -bij diepvriesfruit aan kook brengen en 2 min zachtjes laten koken, laat afkoelen en doe dan fruit in zeef en vang sap op -doe eidooiers en de andere 100gr suiker in mixer en meng tot wit mengsel -doe mascaprone erbij en meng tot glad mengsel -laat gelatine 10 min weken in koud water -verwarm gelatine tot lauwwarm en los de gelatine erin op. -doe dit bij kaasmengsel -doop de koekjes in het vruchtensap en bedek bodem van glazen schaal met de koekjes -helft van het kaasmengsel erover -terug koekjes, kaas en eindigen met kaasmengsel -rest van sap over bovenkant druppelen -tiramisu minimum 6u in koelkast , nacht is nog beter -voor serveren bestrooien met geroosterde amandelschilfers
smakelijk!
|