
Tomate farcie, zoals de fransen het noemen kan soms heel zwaar uitvallen, wanneer je voor de vulling enkel en alleen gehakt vlees gebruikt. Ik doe het zo...
Je neemt een aantal smaakvolle tomaten, die er nu volop zijn. Je holt ze uit, ik doe dit met een meloenboortje dat gaat prima en zet de omgekeerd op keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken
Bak gehakt rul en kruid flink met zout, peper, en verse kruiden zoals basilicum, tym, rozemarijn, beetje munt, wat je maar wil .Kook ook een builtje witte rijst en meng de beide door elkaar
Laat een beetje afkoelen en meng dan met geraspte mozarella (te koop in zakjes in Delhaize) en een handvol parmezaan.
Maak een lekkere groente-tomatensaus, dit kan je doen met verse groentjes zoals ui, look, paprika, courgette.... Ik nam een zakje voorgesneden groenten voor spaghetti-mengeling en een doos gepelde tomaten Kruid deze saus ook weer flink
Zet de gevulde tomaten in de saus en zet voor 20 minuten in een oven van 200 graden.
Heerlijk en makkelijk.
Smakelijk!
|