Dit receptje zag ik maken op de foodnetwork zender door een Itliaanse kokkin
Het wordt als bijgerechtje gegeven in de plaats van aardappelen of rijst.....
benodigdheden:
-lasagneblaadjes die niet voorgekookt moeten worden -4OOml bechamelsaus -1 bos basilicum -5OOgr pompoen -gemalen kaas (iets pittig is wel lekker) en gemalen parmezaan voor bovenop -nootmuskaat -olijfolie -zout en peper
bereiding:
-verwarm een beetje olijfolie in een antiaanbakpan, doe hierin de in blokjes gesneden pompoen, voeg een klein beetje water toe en laat garen -doe in een blender en mix zeer fijn -kruid met nootmuskaat, zout en peper
-nadat je je bechamelsaus hebt gemaakt, doe je de helft hiervan in de (ondertussen afgewassen) blender samen met de basilicumblaadjes en mix dit tot een prachtige zachtgroene saus -voeg dit bij de andere helft van de bechamel en meng -beboter een ovenschaal en leg een laagje lasagnavellen -stel nu de lasagna samen door een laagje pompoen, beetje kaas, laagje pasta, laagje bechamel, beetje kaas....
-plaats in een voorverwarmde oven van 17O graden voor 45min -bestrooi bovenaan met parmezaan en plaats nog 25min in oven van 18O graden tot mooi goudgeel -laat 15minuten staan alvorens op te dienen
Dit is een beetje werk, maar je kan het als je het bijvoorbeeld voor een etentje volledig op voorhand maken en het smaakt heerlijk!
|