benodigdheden voor 6 grote muffins of 12 mini-muffins
375 g zelfrijzend bakmeel
125 g suiker
200 g witte chocolade, in stukjes
2 eieren
3,75 dL melk
2 tl fijngeraspte sinaasappelschil
160 g ongezouten boter, gesmolten
bereiding:
. De oven voorverwarmen op 210 °C.
- Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) invetten met gesmolten boter op olie.
- Het zelfrijzend bakmeel in een grote kom zeven. De suiker en chocolade erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken.
- De eieren, melk en geraspte sinaasappelschil in een kommetje kloppen en in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten.
-De boter toevoegen en met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Roer niet te lang het beslag moet nog iets klonterig zijn. - Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen.
- 35 minuten bakken voor grote muffins en 15 minuten voor mini-exemplaren of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.
|