
Het wildseizoen is weer aangebroken en dan gaan we daar natuurlijk mee aan de slag, want het is hier een geliefd product.
Hier maakte ik reenootjes met een wildsaus, gepocheerde peertjes met besjesconfituur en gebakken boschampignons
benodigdheden:
-2 reenootjes p.p. -een potje wildfond -een potje besjesconfituur, meestal te koop bij je poelier -boschampignons -water+suiker (1/1)=suikerstroop -1 peertje p.p. -enkele druppels voedingskleurstof -scheutje cognac -boter -z+P
Bereiding:
-maak je bospaddestoelen schoon met een borsteltje, doe dit zorgvuldig
-breng je suikerstroop aan de kook en doe de geschilde peertjes erin samen met enkele druppels rode kleurstof (rode wijn kan je ook gebruiken moest je die bij de hand hebben)pocheer tot je een mesje er makkelijk kan inprikken
-haal de peertjes uit de siroop en laat deze siroop inkoken tot bijna caramel
-smelt boter in een kleefpan en bak hierin op hoog vuur de boschampignons
-tegelijkertijd bak je de ree gekruid met P+Z zeer kort, 2 a 3 minuutjes tot mooi gekorst aan de ene kant even draaien en nog een 2 minuutjes aan de andere kant
-haal uit de pan en leg ze op een warm bord onder alu-folie om te rusten
-blus de pan met een scheut cognac en de wildfond, roer flink en monteer met enkele klontjes koude boter-kruid met p+z
-voeg bij de saus de champignons om nog even te warmen -dresseer zoals op de foto te zien is
-dien op met verse aardappelkroketjes
smakelijk! -
|