benodigdheden:
-een everzwijnfilet in stukken van een 4cm gesneden -een bussel worteltjes, geschraapt en in schuine stukken gesneden van 2cm -peterselie (gehakt) -chermoulakruiden (marokaanse mengeling-te koop in delhaize) -honing -3 lente-uitjes in schuine stukjes gesneden -2 koffielepels wildfond -beetje boter en olie -1 appelsien (zeste en sap)
bereiding: -doe de worteltjes samen met een klontje boter, de chermoulakruiden naar smaak, lente-ui en zout en peper en een beetje water in een potje en laat zachtjes aan de kook komen, laat 10 minuutjes onder deksel sudderen (indien je de worteltjes de dag voordien kan maken is deze gaartijd voldoende anders 5minuutjes langer laten opstaan) Voeg de zeste van een halve sinaasappel toe en een beetje sinaasappelsap en als laatste de peterselie. -verwarm boter en olie in een kleefpan en bak de gekruide everzijnfilet aan beide zijden 5 a 6 minuten voor een cuisson "rosé" -haal uit de pan leg op een warm bord en dek af met alufolie -voeg het sinaasappelsap en de fond toe aan de pan en roer flink los, laat even inkoken met een scheutje honing tot gewenste dikte -kruid met peper en zout en laat een klontje echte boter smelten voor een mooie glans en binding van de saus -dresseer de borden en dien direct op
|