benodigdheden:
-paprika's, rood of geel -ovenplaat -plastiek zak -olijfolie (optioneel=zout-peper en provencaalse kruiden)
bereiding:
-oven voorverwarmen op 190gr grillstand -paprika's ontdoen van steeltje en zaadlijsten -met bolle kant boven op bakplaat leggen, vrij dicht tegen grill -10 a15min grillen tot geblakerd (herken je doordat er bijna zwrte bazen ontstaan op schil van pepers) -recht uit oven in plastiek zak doen en dichtbinden - 5 min. laten liggen -dan paprika's uit zak, pellen zal nu zeer makkelijk gaan,7 -indien er zwarte stulkjes blijven zitten deze met een stuke keukenrol verwijderen, nooit met water wegens het grote smaakverlies.
-Ik maak dit telkens met een ovenplaat vol, je kan een deel gebruiken voor het gevulde brood (ook hier op blogje te vinden) en de rest kan je in een goed gesloten doos doen bedekken met de olie en de kruiden) en gebruiken bij bijvoorbeeld pastagerechtjes of pizza, enz....
smakelijk!
|