Oud brood , weggooien, oh nee, daar vind ik het veel te duur voor.
Soms gaat het naar onze vrienden waar Seppe het geitje er nog van geniet.
Soms beland het in grote stukken gesneden in de diepvries om er croutons van te maken voor bijvoorbeeld een caeser salade.
Maar zoals nu op een koude donkere dag is broodpudding oh zo lekker.
Dus daar gaan we:

-verwarm een 1/2liter melk in je microgolfoven tot kokend heet -snij je brood in stukjes -doe het in een schaal met eventueel nog wat speculaasjes of andere koekjes die niet meer zo krokant zijn, zoals ik deze keer deed. -voeg de melk toe en meng met een houten lepel -laat minsten 15minuten staan zodat de melk opgenomen wordt door het brood -voeg een ei, 4 eetlepels bloem, een scheut pannekoekensiroop (kandijsiroop), suiker, kaneel, in porto geweekte rozijntjes en stukjes donkere chocolade toe -schep in een siliconenmuffinvorm en bestrooi met rietsuiker voor een krokant laagje -bak in een voorverwarmde oven van 180gr gedurende 35minuten -laat afkoelen op een rooster
-lekker met een kopje koffie of thee
|