-benodigdheden: -5 asperges p.p. -15Ogr zalmhaasje p.p. -1 hard gekookt ei -beetje room -gehakte peterselie -enkele druppels citroensap -olijfolie -peper en zout -gestoomde aardappeltjes
bereiding:
-asperges stomen gedurende 15minuten (kookvocht opvangen) -ei hardkoken (8minuten)en dan in blokjes doen of dubbel door eiersnijder. -water met beetje visfond tegen de kook brengen, zalmhaasjes erin doen en 8min tegen kookpunt laten, dan afgedekt laten staan , tot serveren -kookvocht van asperges laten inkoken tot helft, kruiden peper, zout, dan room toevoegen en enkele druppels citroensap
-dresseren van bord, -eerst lijntje van peterselie bovenaan op bord, -dan lijntje hardgekookt ei onderaan bord -midden de asperges, daarop stukje uitgelekte zalm -beetke saus over zalm -langs zijkant gestoomde aardappeltjes leggen -nogmaals met pepermolen over het geheel gaan en.......opeten natuurlijk!!
|