
Benodigdheden:
-1 rol bladerdeeg -75O gr peren 'doyenne is erg lekker" (geschild , klokhuis verwijderd en in 4 gesneden, gepocheerd in water met een steranijsje en een kruidnagel + beetje suiker en wat vijgenlikeur of rum -2 eieren -100gr bloemsuiker -100gr amandelpoeder -1,5dl melk of room (ik nam room) -2 zakjes vanillesuiker -amandelschilfers -beetje rietsuiker

bereiding:
-verwarm je oven voor op 200gr -beleg een taartvorm met het bladerdeeg -prik het in met een vork -beleg de bodem met de afgekoelde peertjes -meng alle ingredienten behalve de schilfers en rietsuiker tot een beslagje en giet over de peertjes -bestrooi met de amandelschilfers en de rietsuiker -bak gedurende een 40 tal minuten of tot mooi goudgeel en lichtjes gerezen
-indien je het als dessert wil opdienen laat afkoelen tot lauw en geef er een bol vanilleijs bij -voor bij de koffie of thee volledig afkoelen,
wat is het lekkerst??? k zou niet kunnen .......kiezen.... zo lekker is ze

|