In deze donkere dagen is het heerlijk als je huis geurt naar kaneel en appel.
Alhoewel eigenlijk gaat appeltaart er elk seizoen wel in, in onze familie.
Dus ging ik aan de slag:
benodigdheden:
-4 jonagold appels -geschild-klokhuis verwijderd en in acht stukken verdeeld -2 rollen zanddeeg -suiker -kaneel en speculaaskruiden -rozijntjes geweekt in rum en een scheut notenlikeur-minstens een uurtje tot de rozijnen dik doordrongen zijn van dit heerlijke vocht -enkele eetlepels amandelpoeder -sap van 1 citroen -1 ei
bereiding:
-verwarm je oven voor op 18O graden warme lucht-anders 200 graden -meng de appels met de suiker, rozijnen, kaneel, speculaaskruiden en amandelpoeder en citroensap -neem een springvorm van 24cm en leg één rol deeg in de vorm -prik de bodem in met een vork -stort het appelmengsel erin
dan ziet het er zo uit

-neem dan de tweede rol deeg en leg hem op de appels -druk beide deegrollen samen en vouw naar je eigen smaak (zie foto zoals het er dan uitziet)

-Ik garneerde de taart met sterretjes omdat een beetje kersterig is, in de winter met creme anglaize, in de zomer met een bol vanilleijs
-klop je eidooier los met een beetje water en smeer je deeg in met ei voor een mooie glans
-in de oven voor 40 minuten
-laat afkoelen en geniet
smakelijk!

Noot: hier wil ik jullie aandacht even vestigen op een gadget dat me erg bevalt- een cakeprikker Heerlijk als je regelmatig gebak maakt. Net iets mooier dan die oude breinaald die vroeger bij me dienst deed.
|