benodigdheden: (12 personen)
-700ml room -5 eidooiers -1 ei -suiker naar smaak -5 eetlepels notenlikeur -150gram gehakte noten (ik nam walnoten)
bereiding:
-room stijfkloppen -eidooiers en ei met suiker (ik nam 5 eetlepels kristalsuiker) kloppen tot witte massa (ruban) -room en dooiermassa mengen -likeur en noten toevoegen -in met koud water omgespoelde siliconenvorm doen en bevriezen
karamelsaus:
-witte suiker, ik nam 8 soeplepels laten smelten op zacht vuur -100 gram zoute boter toevoegen in blokjes en roeren tot gesmolten is -scheut room toevoegen en nogmaals mengen -saus wegzetten op koele plek waar ze verder zal opstijven tot dik vloeibaar.
presentatie:
-schijf van 2cm van parfait op bord leggen bovenaan en daaronder een streepje van de karamel
tip: je kan de parfait als basis gebruiken en variëren met dingen als frambozen, aardbeien, chocolade enz, pas dan ook de likeur aan.
smakelijk!
|