Na alle kerstbuches, nieuwsjaarsharten, pralines is dit gezin weer toe aan een gewone lekkere cake.
Lekkere kopje koffie of thee erbij en laat de regen maar tegen de ramen kletteren.

benodigdheden:
-300gr alprosoja bakken en braden -300gr suiker (of 150gr tagatesse (suikervervanger) -5 eieren -100gr amandelpoeder -200gr zelfrijdend bakmeel -1 buttervanille (=klein glazen buisje van colruyt) -scheutje gewone vanille
- 1 tulbandvorm (een moeilijke vorm om je cake te storten vind ik, maar ik gebruik nu een spuitbusje om te sprayen (ook van colruyt) en dat gaat super
bereiding:
-mix boter en suiker -voeg eieren één voor één toe -meng meel met amandelen en voeg toe in drie delen met mixer op lage snelheid -voeg de twee soorten vanille toe
-bak in een voorverwarmde oven (warmelucht) 15Ograden voor 40min -laat 10min afkoelen en stort op een rooster om af te koelen -bestrooi eventueel met bloemsuiker
smakelijk!
|