Na het zien van een kookprogramma maakte ik deze variant.
benodigdheden:
-150 gr bloem -150 gr boter -135 gr kristalsuiker -10 gr lichtbruine suiker -2 gr bicarbonaat (bakpoeder) -3 eiere -10 gr acaciahoning -1 kl pistache-extract (boerenbond) -3 el gehakte pistachenootjes
bereiding:
Mend de bloem, suikers, bicarbonaat en de eieren samen in een kom. Voeg de honing en het pistachextract en de gehakte nootjes eraan toe en meng alles in je keukenrobot.
Voeg de boter er in blokjes aan toe en roer stevig tot het deeg glad is.
Doe het deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in de bakvorm voor madeleines. Bak ze gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 210°C.
-laat 5min afkoelen in de vorm op een rooster -lauw zijn deze madeleines het lekkerst, maar als je ze in een luchtdichte doos doet blijven ze hoplijk nog een dag goed (ze zijn namelijk zo verschrikkelijk lekker......)
-TIP: spuit je madeleinevormen in met bakspray en zet ze tot gebruik in de koelkast.
|