Dit linzenreceptje komt van onze dochter Elke Ze had het met kerstavond gemaakt als hapje met gebakken kamschelpjes
Ik maakte er een hoofdgerecht van deze keer
Benodigdheden:
-1 blik linzen of verse Puy linzen gekookt (die zijn het lekkerst) -1 pakket voor minestronesoep (delhaize) (als je er een sneller recept van wil maken zoals ik op vrijdag, haal wel de bonen eruit want die garen niet op korte tijd (je kan ook zelf aan de slag met wortel, courgette, ui, look......heel fijn te snijden -beetje tomatenpuree -beetje witte wijn -5 sneetjes chorizo, fijngesneden -zout-peper en beetje piment espellette of chilivlokjes -olijfolie
-gebraden kip (liefst in de oven zodat alles krokant wordt
Bereiding:
-verwarm olijfolie en stoof hierin de groentjes, voeg de chorizo mee en stoof kort mee -bevochtig met de wijn en laat ongeveer 7min stoven onder deksel
dien op in een apart potje samen met de kip
smakelijk!
|