
Heerlijke gepaneerde tongreepjes in een speciaal jasje
Benodigdheden:
-panko (= japans broodkruim, te koop in oosterse winkels) -een eitje losgeklopt met een beetje water, zout en peper en wat viskruiden -wilde tongfilet (= een goedkoper alternatief vr echte zeetong, maar voor dit gerecht echt lekker (je kan het natuurlijk ook met "echte" tong maken -olie en echte boter -tartaarsausje
Bereiding:
-Doe in één bakje de panko in een ander bakje het eimengsel -snij de tongfilets in stukken van ongeveer 5 cm -maak de stukken droog op een beetje keukenpapier en kruid ze ook met peper en zout -wentel de vis door het ei en daarna door de panko -doe dit op het moment dat je de vis gaat bakken -verwarm de olie en boter tot het schuim verdwenen is en bak de vis aan elke kant 2 a max. "min -serveer met dikke handgesneden fritten en de tartaar Ik geef er een lekker tomatenslaatje bij (met een mosterdvinaigrette)
smakelijk!
|