Dit heerlijk krokante taartje maakte afgelopen week deel uit van een verjaardagstraktatie van mijn collega Hélène en was superlekker
Het recept werd door haar snel op mail gezet en ik heb het vandaag met plezier ook gemaakt.
Maak een simpel brokkeldeeg (in keukenrobot is heel makkelijk)
-meng 200gr bloem, 100gr boter, 100gr suiker , 1 ei en een beetje olie tot het een bal vormt. -druk het uit in een taartvorm met je vingers en zet de vorm in je koelkast
vulling:
-3 appels in kleine blokjes -100gr boter, 150 suiker, 125gr amandelschilfers, 1 pakje vanillesuiker en een klein snuifje kaneel (verkruime dit tot een kruimelig mengsel
-leg de appeltjes op de bodem van de brokkeldeeg -strooi daarover het krokante laagje -hier en daar nog een vlokje boter -plaats op een bakplaat en bak in een oven van 200 gr vr 30 minuten
heerlijk!!!
|