als de zomer zijn producten gaat aanbieden aan mooie prijzen is het tijd om wat lekkere dingen te maken die niet veel tijd in beslag nemen en waar je dan nadien lekker van kan genieten, zoals deze gegrilde, ontpitte en ontvelde paprika's.
![Image Hosted by ImageShack.us](http://img516.imageshack.us/img516/2659/pap3qc8.jpg) By culimieke
benodigdheden:
-mooie rijpe paprika's (rode, gele en oranje zijn t meest zoet en lekkerst) -olijfolie -gedroogde provencaalse kruiden
bereiding:
-paprika's doorsnijden, zaden en steeltje verwijderen en met bolle kant boven op bakplaat leggen -onder voorverwarmde grill van 220graden de paprika's grillen tot er zwarte blaren onstaan (ongeveer 20 min) -dan uit oven nemen en direct afdekken met groot stuk alufolie die je strak rond bakplaat doet zodat er geen stoom ontsnapt -halfuur laten staan -dan paprika's pellen (gaat vanzelf) en in helft snijden -in steriliseerpot (of andere goed afsluitbare pot) doen en tussen de laagjes wat kruiden doen -pot afvullen met olijfolie tot vol!
-heerlijk als tapa, -of als slaatje met wat griekse fetakaas en verse munt gesnipperd -op een warm broodje een hamburger , daarbovenop een gegrilde paprika en bovenop een schepje zure room - in sausen............
enz.........
smakelijk!
![](http://blogimages.seniorennet.be/culimieke/87865-f5d3ad0ffd07c15d7c0850533e01d160.jpg)
|