-benodigdheden:
-1 liter van goede kwalitiet gekochte vanilleijs -chocaladeparels (callebaut) -zakje maltezers (chocoladesnoepjes) -enkele amarettikoekjes (zachte als je ze vinden kan, anders de harde even in plastic zakje en effe met deegrol bewerken) -gesuikerde pinda's -chocoladesaus (gekocht of snel even gemaakt) -1 springvorm van 20cm -plasticfolie
bereiding:
-vorm bekleden met plasticfolie (zorg dat die aan de zijkant overhangt) -ijs laten halfzacht worden en in keukenrobot doen of gewone grote schaal kan ook. -alle lekkere dingetjes hierboven vermeld snel door ijs mengen -mengsel in vorm -plasticfolie erover vouwen -bevriezen tot gebruik
Je kan natuurlijk lekker gaan varieren he, bijvoorbeeld neem aarbeienijs en ga lekkere stukjes aardbeien onder ijs mengen, beetke coulis ter afwerking en klaar. Kinderfeestje, ga ijs mengen met smarties en versier de taart er ook mee.
presentatie:
-zet ijs uit diepvries als je aan hoofdgerecht begint -leg ijstaart op mooi taartvoet -maak er kriskraslijntjes over met de chocoladesaus -dien op -weinig werk, veel effect
smakelijk!
|